Články

facebook icon

Objavte krásu jarných cibuľovín: Pestrá paleta farieb pre vašu záhradu

Jar je obdobím, keď sa príroda prebúdza k životu a záhrady sa rozžiaria pestrou paletou farieb. Jedným z najčarovnejších a najočarujúcejších prvkov jari sú jarné cibuľoviny. Tieto kvety sú prvými poslami nadchádzajúcej sezóny a prinášajú do našich záhrad krásu, farby a prvé vône.

Skoré cibuľoviny:

  1. Krokusy: Medzi najskoršie kvitnúce jarné cibuľoviny patria krokusy. Ich kvitnutie sa zvyčajne začína koncom zimy alebo na začiatku jari, a preto sú jednými z prvých kvetov, ktoré oslavujú návrat jarnej sezóny.

  2. Snežienky jarné (Galanthus): Snežienky sú ďalšími ranými kvetmi, ktoré sa objavujú ešte pred koncom zimy. Ich biele kvety, ktoré pripomínajú snehové vločky, sú charakteristickým symbolom nadchádzajúcej jarnej sezóny.

  3. Narcisy: Narcisy kvitnú v ranom až strednom jarnom období. Ich žlté kvety prinášajú svetlé optimistické nálady do záhrady.

Stredne kvitnúce cibuľoviny:

  1. Tulipány: Tulipány patria medzi najznámejšie jarné kvety a zvyčajne kvitnú v strede jari. Sú k dispozícii v širokej škále farieb a tvarov a prinášajú do záhrady nádhernú eleganciu a štýl.

  2. Hyacinty: Hyacinty kvitnú tiež v strede jari a sú známe svojou silnou výraznou vôňou. Sú ideálne na vytvorenie voňavých a farebných záhradných kompozícií.

Neskoro kvitnúce cibuľoviny:

  1. Fritilárie:  kvitnú neskoro na jar, obvykle v polovici až koncom jari. Ich unikátne kvety v tvare zvonca alebo guľôčky pridávajú do záhrady zaujímavé a exotické prvky.

  2. Okrasné cesnaky (Allium): sú ďalšími cibuľovinami, ktoré kvitnú neskoro na jar alebo dokonca na začiatku leta. Ich výrazné guľovité kvety pridávajú do záhrady dramatický a štýlový prvok.

Krokusy Najkrajsie Cibuloviny Hluznate Rastliny Cibuloviny Jarne Kvitnutie 348369637 789870082413095 6521491172716796465 N